Werkwijze

Als Natuurgeneeskundig Massage therapeut werk ik volgens de 5 natuurgerichte principes:

• Energie
• Prikkeloverdracht
• Drainage
• Voeding
• Psyche

Het is mijn intentie om in mijn praktijk samen met u op zoek te gaan naar uw persoonlijke balans van lichaam en geest . Daarbij werk ik vanuit de holistische visie. De behandelingen volgens de massage methodieken zijn toepasbaar bij volwassenen, jongeren en kinderen. Het kan een aanvullende therapie zijn in samenwerking met bijvoorbeeld een psycholoog of op aanraden van de huisarts.

What I do - Massages

1.Energie: de fundamentele basis van het leven

Alles in en om ons heen bestaat uit energie . Grond stoffelijke energie bevindt zich in materie, zoals bijvoorbeeld ons lichaam. Fijn stoffelijke energie bevindt zich in alles wat ”niet zichtbaar ” is denk bijvoorbeeld aan onze chakra’s en aura’s. Een tekort of gedeeltelijk afgesloten energiestroom zorgt ervoor dat ons zenuwstelsel onvoldoende informatie ontvangt. Het is van belang dat het tekort aan energie aan gevuld wordt en dat de eventueel geblokkeerde energie in balans komt.
Wanneer er voldoende energie in ons lichaam is, kan deze door middel van Reiki en Chakramassage stromen en kan er herstel plaatsvinden.

2.Prikkeloverdracht en communicatie

Als het energieniveau in balans is kijken we naar het tweede principe, de prikkeloverdracht. Deze komt tot stand d.m.v. je zenuwstelsel. Zie het als een telefoonverbinding tussen je hersenen en de rest van je lichaam, een communicatienetwerk. Wanneer de prikkeloverdracht niet functioneert , dan worden de signalen van je hersenen aan je lichaam niet goed doorgegeven. In dit geval helpt ontspanning de zenuwen aan een natuurlijkere prikkeloverdracht, herstel voor je communicatienetwerk.

Ik werk o.a. met Holistic Pulsing, Chakramassage,voetreflexmassage en, energetische massage , stretchen op de massagetafel., triggerpoint-therapie en bindweefselmassage.

3.Drainage; loslaten, ontgiften en afvoeren

Het volgende principe is de drainage. In het moderne leven worden ons lichaam en geest regelmatig belast met gifstoffen in geestelijke of stoffelijke vorm. Een voorbeeld hiervan zijn slechte stoffen in je voeding. En een vorm van geestelijk vergif is stress. Het is van belang dat ons lichaam zich regelmatig reinigt van geestelijke en lichamelijke ballast. Na de behandeling is het erg belangrijk om voldoende water te drinken voor de afvoer van afvalstoffen. Massage, regelmatig bewegen en veel water drinken helpen het lichaam te draineren.

4.Voeding:

Ontvang je de juiste fysieke en lichamelijke voeding?
Krijg je nog wel de juiste voeding binnen?, Biologisch eten of verpakt eten?. Alles heeft invloed en heeft af en toe een update nodig. Zelf werk en adviseer ik vanuit de leer van Dr Jenschura, ontzuren en ontslakken. Voeding is energie. Vreugde en positiviteit hebben een goede invloed op ons lichaam. De invloed van boosheid, jaloezie, verwachtingen en oordelen geven weer een andere uitslag .We kijken naar de oorzaak hiervan. Ook met NLP gaan we aan de slag. Wat vind je leuk om te doen?. Sport of een andere tijdsbesteding kunnen je positief voeden. Bij gebrek hieraan kunnen je hersenen geen geestelijke ballast verwerken en komen er te veel gifstoffen in je bloed.
Goede voeding en opname van vitaminen en mineralen zijn essentieel voor het lichaam. Hierin kan ik een voedings en Detox advies geven , om het lichaam te ontzuren en te ontslakken.

5.Psyche:

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Door bewust te worden van een bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kan je deze denkpatronen veranderen. We gaan op zoek naar patronen en kijken hoe deze losgelaten kunnen worden. Iedere dag heb je weer de keuze zelf verantwoordelijkheid te nemen om tot herstel te komen. Zonder verwerking van psychische ballast, kan je genezingsproces gewoonweg niet worden voltooid.
Bewustwording is een onderdeel van het helingsproces, en draagt bij aan de verbetering en kwaliteit van leven.
D.m.v. gesprekstechnieken, focussen, spiegelen en essential coaching kan je in contact komen met je lichaam en wie je werkelijk bent. Verder verwijs ik eventeel door naar jaartrainingen en familieopstellingen volgens de methode van Bert Hellinger.

Facebook
Facebook